Nothing Is Impossible 백종원의 초간단 조리법 - 떡볶이/된장찌개/김치찌개
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음식(맛집,식품조리법, 레시피)

백종원의 초간단 조리법 - 떡볶이/된장찌개/김치찌개

 

백종원 분식집 떡볶이

 

 

[재료] *떡볶이 쌀떡 4컵(400g) 밀가루떡 4컵(400g) 사각어묵 4장(160g) 양배추 2컵(160g) 대파 3컵(240g) 물 1L 삶은달걀 3개 *양념장 고추장 1/3컵(80g) 진간장 1/3컵(50g) 고운고춧가루 1/3컵(30g) 굵은고춧가루 1/3컵(20g) 황설탕 1/3컵(70g) MSG 1/2큰술(5g) 

 

[만드는 법] 1. 대파는 어슷 썰거나 반으로 갈라 길게 썰어 준비한다.

2. 양배추, 어묵은 먹기 좋은 크기로 썰어 준비한다. 

3. 냄비에 물, 진간장, 황설탕, 고추장, 굵은고춧가루, 고운고춧가루, 대파, 양배추를 넣어 끓인다. 

4. 떡볶이떡은 흐르는 물에 가볍게 세척한다. 

5. 육수가 끓으면 삶은달걀, 떡을 넣고 함께 끓여준다. 

6. 기호에 맞게 MSG를 넣는다. 

7. 떡을 넣고 육수가 끓어오르면 어묵을 넣어준다. 

8. 양념장이 걸쭉하게 졸아들 때까지 끓여 완성한다. 

 

Tteokbokki [Ingredients] * Tteokbokki Rice cake 4 cup (400g) Wheat flour cake 4 cup (400g) Square fish cake 4 sheets (160g) Cabbage 2 cup (160g) Green onion 3 cup (240g) Water 1L 3 hard-boiled eggs *Sauce Red chili paste 1/3 cup (80g) Dark soy sauce 1/3 cup (50g) Fine red pepper powder 1/3 cup (30g) Coarse red pepper powder 1/3 cup (20g) Brown sugar 1/3 cup (70g) MSG 1/2 tbsp (5g) 

 

[Directions] 1. Cut the green onion diagonally or slice in half and cut into long pieces. 

2. Cut the cabbage and fish cake into bite sizes. 

3. Add water, dark soy sauce, brown sugar, red chili paste, coarse red pepper powder, fine red pepper powder, green onion, and cabbage to a pot and let boil. 

4. Lightly rinse the rice cake and wheat flour cake under water. 

5. Once the sauce boils, add hard-boiled eggs, rice cake, and wheat flour cake and continue cooking. 

6. Add MSG if desired. 

7. When the sauce boils again, add fish cake. 

8. Continue cooking until the sauce gains desired consistency. 

 

 

된장찌개 '1' (제일 쉬운 버전)

 

 

된장찌개[재료] 된장 1/3컵(60g) 물 약4컵(750mL) 간마늘 1/2큰술(8g) 육수용멸치 10마리(20g) 애호박 1/2개(130g) 양파 1/2개(80g) 느타리버섯 1컵(80g) 대파 2/3컵(60g) 청양고추 2개(14g) 홍고추 1/2개(7g) 두부 1/2모(180g) 

 

[만드는 법] 1. 애호박, 양파, 두부는 먹기 좋은 크기로 잘라 준비한다. 

2. 느타리버섯은 찢어서 준비한다. 

3. 청양고추, 홍고추, 대파는 1cm 정도 두께로 썰어 준비한다. 

4. 멸치는 머리, 내장을 제거하고 3등분 정도로 찢어 준비한다. 

5. 냄비에 손질한 멸치, 물, 양파를 넣어 끓인다.

6. 육수가 끓으면 느타리버섯, 애호박, 간마늘, 된장을 넣는다.

7. 된장 육수가 끓어오르면 대파, 청양고추, 홍고추를 넣어 끓인다. 

8. 찌개가 끓으면 두부를 넣고 1분 정도 끓여 완성한다.

 

[Ingredients] Soybean paste 1/3 cup (60g) Water 4 cup (750mL) Minced garlic 1/2 tbsp (8g) Anchovy for broth 10 pieces (20g) 1/2 summer squash (130g) 1/2 onion (80g) Oyster mushroom 1 cup (80g) Green onion 2/3 cup (60g) 2 Cheongyang peppers (14g) 1/2 red pepper (7g) Tofu 1/2 pack (180g)

 

[Directions] 1. Cut summer squash, onion, and tofu into a decent size. 

2. Tear apart oyster mushroom with hands. 

3. Cut Cheongyang pepper, red pepper, and green onion at 1-cm thickness. 

4. Remove the head and gut from anchovy and break into thirds. 

5. Boil trimmed anchovy, water, and onion in a pot. 

6. Once the broth boils, add oyster mushroom, summer squash, minced garlic, and soybean paste. 

7. When the stew boils, add green onion, Cheongyang pepper, and red pepper. 

8. When the stew boils again, add tofu and boil for another minute to finish. 

 

 

초간단 김치찌개 ㅣ 백종원의 백종원 레시피

 

 

[재료 목록 (2인분 기준)] 1. 돼지고기 120g 2. 쌀뜨물 380ml (약 2컵) 3. 자른 김치 150g 4. 다진마늘 30g (2큰술) 5. 대파 30g 6. 청양고추 10g 7. 홍고추 10g 8. 고운 고춧가루 30g (2큰술) 9. 굵은 고춧가루 30g (2큰술) 10. 국간장 15ml (1큰술) 11. 새우젓 15g (1큰술) 

 

[만드는 법] 1. 대파와 고추는 송송 썰어 준비합니다. 

2. 냄비에 목살과 쌀뜨물을 넣고 충분히 끓여, 고기 육수를 우려냅니다. 

3. 고기 육수가 충분히 우러나면 김치와 다진마늘을 넣습니다. 

4. 국물이 끓어오르면 대파와 고추를 넣습니다. 

5. 고춧가루를 넣고 잘 섞습니다. 굵은 고춧가루와 고운 고춧가루를 반씩 섞어 넣으면 더욱 좋습니다. 

6. 국간장과 새우젓을 넣고 잘 저어 줍니다. 

※ 기호에 따라 다른 채소를 넣거나, 물의 양을 조절해 자신만의 레시피를 만들어 보세요! 

 

Kimchi-jjigae [Ingredients (For two servings)] 1. Pork 120g 2. Rice water 380ml (approximately two cups) 3. Sliced kimchi 150g 4. Minced garlic 30g (2 tbsp) 5. Green onion 30g 6. Cheongyang pepper 10g 7. Red pepper 10g 8. Fine chili powder 30g (2 tbsp) 9. Coarse chili powder 30g (2 tbsp) 10. Soup soy sauce 15ml (1 tbsp) 11. Salted shrimp 15g (1 tbsp)

 

[Directions] 1. Chop green onion and pepper. 

2. In a pot, boil pork and rice water to create a meat broth. 

3. Once the broth is ready, add kimchi and minced garlic. 

4. Once the mixture boils, add green onions and pepper. 

5. Add pepper powder and mix well. Add both coarse and fine chili powder for better results. 

6. Add dark soy sauce and salted shrimp and mix well. 

※ Add other vegetables or change amount of water to make your own recipe!

 

*설명할 때 반말하는 거랑 다 만든 다음에 혼자 게걸스럽게 먹는 모습이 너무 오래 나와서 내가 백 씨를 별로 안 좋아하긴 하는데 조리법이 간단하여 손쉽게 따라할 만하므로 올린다. 얼굴을 모자이크 처리하고 싶다.