Nothing Is Impossible [백종원 레시피] 초간단 집표 오므라이스 vs. 시원한 김라면
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[백종원 레시피] 초간단 집표 오므라이스 vs. 시원한 김라면

초간단 집표 오므라이스 vs. 시원한 김라면


#백종원 #초간단 #오므라이스 

오늘은 집에서 간단하게 해드실 수 있는 집밥 레시피를 알려드릴게요. 달걀이 소스랑 만나서 아~주 부드럽습니다! ============================  

오므라이스

 

[재료] 

* 소스 : 밀가루 1큰술(10g) 식용유 2큰술(15g) 케첩 2큰술(30g) 간장 2큰술(20g) 황설탕 1.5큰술(15g) 식초 1큰술(10g) 물 1컵(180g) 소고기다시다 1/3큰술(3g) * 볶음밥 양파 1/6개(30g) 당근 ¼컵(20g) 밥 1공기 간장 1큰술 미림 2큰술 식용유 2큰술 후추 

* 달걀옷 :  달걀 3개 식용유 적당량


[만드는 법]

* 소스 

1. 프라이팬에 식용유, 밀가루를 넣어 갈색빛 나게 볶는다. 

2. 색이 나면 물을 넣어가면서 루를 풀어준다. 

3. 덩어리가 다 풀리면 케첩, 간장, 황설탕, 후추를 넣어 농도 나게 끓인다. 

4. 식초를 넣고 섞어 마무리한다. 


* 볶음밥 

1. 양파, 당근은 잘게 다져 준비한다. 

2. 프라이팬에 식용유를 두르고 양파, 당근을 넣어 볶는다. 

3. 채소가 익으면 한쪽으로 밀어둔 후 간장, 미림을 넣어 눌어붙게 한다. 

4. 간장과 채소를 함께 볶아주고 밥을 넣어 볶은 후 후추를 뿌린다. 

5. 밥을 밥공기로 모양을 잡아 완성 접시에 담아둔다. 


* 달걀옷 

1. 달걀을 그릇에 담아 풀어둔다. 

2. 프라이팬에 기름을 두르고 예열이 되면 달걀물을 넣는다. 

3. 스크램블 치듯이 저어 반숙으로 익힌다. 

4. 완성 그릇에 담아 둔 밥 위에 덮어준다. 


Omurice [Ingredients] 

* Sauce 

1 tbsp (10g) flour 2 tbsp (15g) cooking oil 2 tbsp (30g) ketchup 2 tbsp (20g) soy sauce 1.5 tbsp (15g) brown sugar 1 tbsp (10g) vinegar 1 cup (180g) water 1/3 tbsp (3g) beef dashida 


* Fried rice 

1/6 (30g) onion ¼ cup (20g) carrot 1 bowl of rice 1 tbsp soy sauce 2 tbsp Mirim 2 tbsp cooking oil Pepper * Egg sheet 3 eggs Cooking oil


[Directions] 

* Sauce 

1. Add cooking oil and flour to a pan and stir-fry until brown. 

2. Once the color changes, add water to thin out the roux. 

3. When the clumps are dissolved, add ketchup, soy sauce, brown sugar, and pepper and thicken. 

4. Finish with a little bit of vinegar. 


* Fried rice 

1. Finely dice the onion and carrot. 

2. Add cooking oil to a pan and stir-fry the onion and carrot. 

3. Once the vegetables are cooked, push them aside, and scorch the soy sauce and Mirim. 

4. Stir-fry the soy sauce and vegetables together, add the rice, and sprinkle pepper. 

5. Shape the rice in a dome shape on the plate. 


* Egg sheet 

1. Beat the eggs in a bowl. 

2. Add cooking oil to a pan and pour in the eggs when the pan is heated. 

3. Gently stir if as making scrambled eggs and cook the eggs halfway. 

4. Place the egg sheet over the rice. 




비빔라면의 신세계! '김라면' 입니다 

백종원의 요리비책 Paik's Cuisine 

#김라면 #냉비빔라면 #맛남의광장 SBS 맛남의 광장 해남 편에서 먹은 '김라면'입니다. 김만 있으면 됨.

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김라면

 

[재료] 김 5장 물 1컵(180g) 진간장 2큰술(20g) 황설탕 2큰술(20g) 진라면(순한맛) 1개 깨소금 1큰술(10g) 들기름 3큰술(20g) 대파 1/3컵(30g) 청양고추 2개(14g) 

[만드는 법] 

1. 김은 마른 팬에 구워 잘게 부숴준다. 

2. 대파, 청양고추는 잘게 썰어 준비한다. 

3. 깨는 절구를 이용하여 잘게 부숴준다. 

4. 냄비에 물, 분말스프, 건더기스프, 진간장, 설탕을 넣어 끓인다. 

5. 끓인 소스를 식혀둔다. 

6. 면을 삶아 찬물에 헹궈 물기를 제거한다. 

7. 그릇에 들기름을 붓고 면을 넣는다. 

8. 부숴 둔 김, 깻가루를 올려준다. 

9. 식혀 둔 소스를 기호에 맞게 뿌린다. 

10. 청양고추, 대파를 곁들여 완성한다. 


Seaweed ramyun 

[Ingredients] 5 sheets of seaweed 1 cup (180g) water 2 tbsp (20g) soy sauce 2 tbsp (20g) brown sugar 1 Jin Ramyun (mild flavor) 1 tbsp (10g) sesame seeds 3 tbsp (20g) perilla oil 1/3 cups (30g) green onions 2 (14g) Cheongyang peppers 


[Directions] 

1. Roast seaweed in a dry pan and crush to pieces. 

2. Finely chop green onions and Cheongyang peppers. 

3. Grind sesame seeds in a mortar. 

4. Put water, seasoning powder, solid seasoning, soy sauce, and sugar in a pot and bring to boil. 

5. When the sauce boils, cool it down. 

6. Cook the ramyun noodles, rinse, and drain. 

7. Put perilla oil in a bowl and put the noodles in. 

8. Top with crushed seaweed and ground sesame seeds. 

9. Pour over the cold sauce to taste. 

10. Finish with Cheongyang peppers and green onions. 


한식을 사랑하는 외국인분들을 위해 외국어 자막을 첨부하였습니다. 본 영상의 자막은 통합 언어 플랫폼 ‘플리토’와 함께 합니다. 

Subtitles in foreign languages are provided for everyone who loves Korean food. All subtitles are provided by an integrated language platform, Flitto.


(한식 요리로 월드스타가 되고픈 백 주방장의 징한 야심에 ㅎㄷㄷ;;; 이번 주말에 점심메뉴로 각각 만들어서 먹어 보고 오므라이스가 더 나은지 김라면이 더 나은지 판단해 주마...ㅋㅋㅋㅋㅋ)