Nothing Is Impossible [백선생 요리로그] 장아찌소스 냉국수
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[백선생 요리로그] 장아찌소스 냉국수

#초간단 #만능장아찌간장 #냉국수 [ENG] 시원하게 맛있는 장아찌소스 냉국수

 

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장아찌간장 냉국수 

[재료] 중면 100g 장아찌소스 1/2컵(100g) 물 1컵(180g) 김치 1/4컵(30g) 불린미역1/4컵(20g) 단무지 1/4컵(30g) 청양고추 1개(7g) 대파 적당량 깨소금 적당량 

[만드는 법] 

1. 중면은 끓는 물에 삶아낸다. 

2. 삶은 면을 찬물에 주물러 씻어 물기를 제거한다. 

3. 김치는 잘게 썰고 미역은 불려 잘게 썰어둔다. 

4. 대파, 청양고추는 송송 썰고 단무지는 채 썬다. 

5. 물과 장아찌 소스를 섞어준다. 

6. 그릇에 육수, 면, 미역, 김치, 단무지를 담아준다. 

7. 깨소금을 뿌려 마무리한다. 


Jangajji sauce naengguksu (Pickling sauce cold noodles) 

[Ingredients] 100g noodles 1/2 cup (100g) jangajji sauce 1 cup (180g) water 1/4 cup (30g) kimchi 1/4 cup (20g) soaked seaweed 1/4 cup (30g) pickled radish 1 (7g) Cheongyang pepper Green onion Sesame seeds 


[Directions] 

1. Cook the noodles in boiling water. 

2. Rinse the cooked noodles under cold water and drain. 

3. Chop kimchi and soaked seaweed into small sizes. 

4. Chop green onion and Cheongyang pepper, and slice the pickled radish thinly. 

5. Mix water and jangajji sauce. 

6. Put the noodles, broth, seaweed, kimchi, and pickled radish in a bowl. 

7. Finish by sprinkling some sesame seeds.


요리해 주는 남편이라,,,소유진이 점점 부러워지려고 함;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;소유진은 맨날 네일아트하고 손가락에 물 한방울 안 묻히겠지?

우쒸!